„Porți deschise” la produse tradiționale hunedorene(GALERIE FOTO)

Pastramă de pui AVIS, brânzeturi, produse apicole, virșli de Sălaș, plăcinte pădurenești, tocană de oaie și de porc, dulcețuri, dar și legume au fost oferite ieri, spre degustare, consumatorilor hunedoreni în cadrul unui târg. Acțiunea a fost organizată în cadrul dublului eveniment Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești – Ziua Porților Deschise în Agricultura Hunedoreană.

10 noiembrie a fost declarată de către Parlamentul României „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”. Conform legii, în cadrul acestei campanii se urmărește promovarea produselor obţinute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români. Pentru al doilea an consecutiv, Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara (DAJ) a marcat această zi și a organizat Ziua Porților Deschise în Agricultura Hunedoreană. Concret, în campusul agricol din cadrul DAJ Hunedoara a fost organizat un târg agricol în care au fost prezentate, cu posibilitate de degustare, produse agroalimentare autentice hunedorene. La standuri au fost prezenți producători hunedoreni de legume, brânzeturi, carne și preparate din carne, produse apicole, dulcețuri etc. „Este a doua ediție a Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești organizate de Direcția pentru Agricultură Hunedoara la inițiativa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Așadar, astăzi (n. red. ieri) sunt prezenți majoritatea producătorilor de produse tradiționale din județ și avem o paletă largă de produse: de la brânzeturi, zacuscă, produse din carne, dulcețuri, legume, până la produse apicole, virșli de Sălaș sau miere ecologică. De asemenea, am pregătit pentru producători și consumatori tocană de oaie și porc. Prin acest eveniment dorim să promovăm producătorii din județ și produsele lor, pentru că sunt produse autentice, sănătoase, tradiționale, ca la bunica acasă. În plus, evenimentul nostru oferă posibilitatea hunedorenilor să obțină cele mai interesante informații despre politicile, tehnologiile agricole, fondurile europene și orice ține de agricultură”, a declarat directorul DAJ Hunedoara, Călin Marian.

AVIS, emblema județului în domeniul aviculturii

O prezență notabilă la târg a fost a grupului AVIS 3000 care a oferit spre degustare pastramă (din carne neinjectată furnizată de grupul AVIS), parizer și crenvurști de pui, pâine de Turdaș și muștar de Boromir – toate sută la sută naturale, fără aditivi, amelioratori sau coloranți chimici, produse care pot fi găsite în magazinele PRO HD. „Suntem fericiți că îi avem la târg și pe cei de la AVIS, care sunt emblema județului în ceea ce privește producția pe latura de avicultură. Spre deosebire de anul trecut, la această ediție avem mai mulți producători cu mai multe produse tradiționale, cei de la AVIS numărându-se printre ei”, a adăugat Călin Marian. Grupul AVIS 3000 deține în momentul de față aproximativ 30 de magazine AVIS, PRO HD și PRO Alba și Hunedoara. Majoritatea sunt în județul nostru, dar și dincolo de graniţele acestuia, în Alba Iulia. În toate aceste magazine, hunedorenii pot găsi carne de pui refrigerată și congelată – neinjectată, ouă proaspete de la găini crescute liber în halele din Mintia de AVIS 3000; pastramă din piept și pulpe de pui AVIS, parizer și crenvurști din piept de pui AVIS, mezeluri tradiționale din carne de porc – Mezeluri „La Grasu” – Ilia, pateuri din gama „Capricii și Delicii”, ceaiuri și remedii din plante medicinale – Fares, lașcă și zulufi produse atestate tradițional – „La Buna Romanița” și multe alte produse tradiționale autentice.

Lasă un răspuns