PRO Hunedoara


În anul 2012, ne-am gândit să dăm un sens practic noţiunii de patriotism local, încurajaţi de un program pilot deschis în anul 2011 în Simeria. Ideea s-a materializat într-un proiect pe care l-am botezat sugestiv „PRO HD” adică PRODUS ÎN HUNEDOARA. Sau de ce nu?! PRO HUNEDOARA! PRO HD s-a dovedit mai mult decât un experiment al companiei AVIS la care s-au alăturat mai multi producători din industria alimentară a judeţului Hunedoara. În prezent, produsele “made in Hunedoara” pot fi gasite în cele 20 magazine PRO HD deschise în Deva, Hunedoara, Orăștie, Brad, Şoimuş, dar si dicolo de graniţele judeţului în Alba Iulia, în patru magazine PRO AB & HD..
Produse pe care le găsiți în magazinele PRO HD: Carne de pui refrigerată și congelată – neinjectată, ouă propaspete de la găini crescute liber în halele din Mintia de AVIS 3000; Pastrame din piept și pulpe de pui Avis, parizer și crenvurști din piept de pui Avis și alte mezeluri tradiționale din carne de porc – MEZELURI LA GRASU – Ilia, Cozonaci, chec cu pricomigdale, croissante, eugenii, covrigi, glucoză, halva, paste făinoase, pișcoturi, produse de morărit, muștar BOROMIR; Pateuri din gama Capricii și Delicii, conserve carne, salată de vinete, zacuscă, mâncăruri gata preparate – PREFERA; Apă minerală, apă plată – izvor Boholt – AQUA SARA, Ceaiuri și remedii din plante medicinale – FARES, Lașcă și zulufi produse atestate tradițional – LA BUNA ROMANIȚA. De asemenea avem în aproape toate magazinele mezeluri şi produse de carmangerie de la Expans din Petrila, bine asortate cu muştarul BOROMIR. De asemenea în magazinele „PRO HD” pot fi găsite lactate marca “Sorilact”, produse la Rişculiţa dar şi ulei de flarea soarelui presat la rece, de HAȚEG sau diverse sortimente seminţe ambulate de Cooperativa din Geoagiu. PETRAS BIO sunt prezenți cu produse fără gluten, ecologice, uscate blând la 42 °C penne, tagliatelle, paste făinoase scurte, cookie, crackers .

Dacă mai există şi alţi producători din piaţa alimentară îi aşteptăm să se alăture acestui proiect benefic pentru consumatorii care contribuie la creşterea economică a judeţului nostru. Avem încrederein economia acestei zone care poate creste sustinut prin PRODUCTIE şi în special în patriotismul local al cumpărătorilor.